Cautare

3094 de rezultate pentru "parohia ortodoxa copsa mica" (7.63 secunde)
Bratianu / Statuia lui Iuliu Maniu / Statuile Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria / Statuia lui Mihai Viteazul Ora 11.15 - Primirea Soliilor din Cetatile de Scaun - terasa Sala Unirii Ora 12.00 - Te Deum - Catedrala Ortodoxa a Incoronarii Ora 13.00 - Parada militara, defilarea trupelor si tehnicii militare - Bulevardul 1 Decembrie 1918 Ora 14.00 - Marea Unire a Bucatarilor, Latura de Vest a Cetatii Alba Carolina Ora 15.00 - Cant si suflet romanesc, spectacol de muzica populara cu:
Cunoscutii spun ca locul este dat - nu se stie sub ce forma - inclusiv cladirea, catre biserica ortodoxa. Pare greu de crezut ca o sfanta sfestanie poate curata mizeria de acolo.
Pentru faptul ca multimea din cetatea Ierusalimului l-a intampinat pe Mantuitor cu ramuri de finic, in Biserica Ortodoxa in aceasta zi sunt impartite credinciosilor ramuri de salcie binecuvantate.
Ajungand Patriarh al Constantinopolului, Sfantul Alexandru, care avea deja aproape 70 de ani a continuat sa apere Credinta Ortodoxa in fata intrigilor lui Arie si a acolitilor sai.
Se va incerca asocierea referendumului cu Biserica Ortodoxa Romana, mizandu-se pe faptul ca vor fi catolici, evanghelici si agnostici care nu vor dori sa ajute, prin votul lor, la o victorie morala si (de ce nu?) politica a Bisericii Ortodoxe Romane.
Cred ca Biserica Ortodoxa Romana, ca biserica nationala, azi nu reuseste indeajuns de bine sa-si implineasca menirea. Dar zidirea Catedralei ma bucura.
El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o tara majoritar ortodoxa, de la marea schisma din 1054.
Cristina Leordeanu a publicat pe pagina sa de facebook un text, in care comenteaza un fapt divers, aparent banal: un Mitropolit crestin ortodox din Grecia a fost condamnat la inchisoare pentru ca si-a exprimat public dezacordul fata de homosexualitate, pe care Biserica Crestina o considera un pacat.
Bogdan Radulescu a fost votat vice-presedinte al USR Cluj desi insultase si amenintase cu moartea o intreaga comunitate ortodoxa. Abia dupa ce a devenit un scandal public, inclusiv cu sanctionari din partea CNCD, si-a dat demisia din USR, dar fara sa retracteze o iota.
Biserica Ortodoxa Romana transforma un proiect prestigios si vechi in realitate, prin construirea Catedralei Mantuirii Neamului, in pofida criticilor si a semnelor de intrebare ridicate de un lacas de cult ce isi propune sa depaseasca in grandoare Palatul Parlamentului, comenteaza agentia germana DPA.
O TEORIE CONTROVERSATA, SUSTINE CA EVA NU AR FI FOST PRIMA FEMEIE DE PE PAMÂNT, CI O ANUME LILITH, MENTIONATA CHIAR SI DE BISERICA ORTODOXA ROMÂNA Apare o singura data in Biblia asa cum o stim cu totii - intr-un capitol scris de Isaia si acolo e prezentata succint drept un demon.
Papa Francisc pledeaza pentru unitatea europeana, titreaza The New York Times, amintind ca el incearca sa imbunatateasca relatiile dintre Biserica Romano-Catolica si cea Ortodoxa.
Traditia ortodoxa spune ca la 40 de zile de la moartea unui om sufletul acestuia ajunge in fata lui Dumnezeu pentru judecata particulara.
Tensiunile dintre bisericile surori ortodoxa si greco-catolica sunt alimentate de multe voci apartinand aceleiasi societati civile. Se spune ca toti acei care nu sunt incadrati in structuri politice, militare sau statale fac parte din societate civila.
In pelerinajele sale pe toate meridianele, a \ntins punti ale \ntelegerii si reconcilierii, a intrat - primul dintre Suveranii Pontifi - \ntr-o sinagoga si o moschee, l-a convins pe Fidel Castro sa \ngaduie praznuirea Pastelui sub regimul sau comunist, a vizitat - tot primul - o tara majoritar ortodoxa, Romania (de altfel, singura \n care a pasit).
A fost primul papa care a vizitat o tara ortodoxa, si aceea a fost Romania, dupa marea schisma crestina de la 1056.
Pentru cauze nobile precum salvarea de vieti omenesti prin transplant, Biserica Ortodoxa si-a dat acordul, dar acest lucru trebuie sa se intample numai si numai cu acordul donatorului inainte de a muri sau cu acordul expres al familiei.
Apropierea dintre lumea ortodoxa si cea catolica a fost una dintre cele mai arzatoare dorinti ale Papei Wojtila, polonezul catolic nascut intr-o lume slava.
Biserica Ortodoxa Romana a salutat alegerea facuta la Vatican exprimandu-si speranta ca drumul deschis de raposatul Papa va ramane deschis in privinta viitorului relatiilor intre cele doua Biserici surori.
Putin ciudata aceasta actiune de "corupere”, din moment ce Biserica Ortodoxa era recunoscuta pentru lipsa agresivitatii misionare specifica mai mult sectantilor.
google-analytics.com